Focaccia Messina (cunoscută și ca „Focaccia tradițională” în Messina și provincia sa) este o specialitate tipică a gastronomiei Messina. Se caracterizează printr-un aluat gros, moale, fără condimente, care este gătit la cuptorul cu lemne în tigăi mari. În mod tradițional este acoperit cu scarola, roșii tocate, hamsii și brânză.
Arancino este o specialitate din bucătăria siciliană. Este o bila prajita de orez, umpluta cu ragù, mozzarella si mazare. Numele provine de la forma și culoarea tipică, care seamănă cu o portocală. În partea de est a insulei arancini pot avea și o formă conică.
În Sicilia tradiția mâncării stradale este bine înrădăcinată, iar Messina se mândrește cu o specialitate unică de acest gen: pitonul. Asemănător ca aspect cu calzonii, pitonul este un sicriu auriu gustos umplut cu scarola, hamsii in ulei, branza tuma (cineva adauga si rosii cherry) si asezonat cu piper negru, sare si ulei. Este un fel de mâncare popular, în Messina o singură mușcătură aduce în minte amintirile dulci ale mamelor și bunicilor, adevărați artiști ai acestei delicatese. Originile pitonului Messina: Pythias, preotese sacre ale lui Apollo Conform miturilor grecești, Python era un fel de dragon de mare serpentin, gardian al Oracolului din Delphi. Creatura a fost învinsă de zeul Apollo (probabil pentru răzbunare după ce a persecutat-o pe mama zeului) iar preotesele legate de cultul lui Python, numite Pythie (Pythias, pythoness), au devenit preotesele apoloniene. După cum se știe, pythias-urile prezente în Oracolul din Delphi erau renumite pentru calitățile lor pro-piziatorii, adică capacitatea de a prezice viitorul prin viziunile lor mistice. Preotesele au intrat în stare de transă, probabil din cauza ingerării de frunze de dafin care a provocat o stare halucinogenă. Pe de altă parte, dafinul a fost unul dintre elementele de bază, împreună cu spelta, ale unui fel de focaccia pe care credincioșii o aduceau în dar la altarele divinităților, dar care apoi ajungea adesea să fie masa acelorași pythias care a învățat și pregătirea ei transmisă în timp. Când se spune că pitonul (cu T) din Messina are un gust divin bine… chiar e adevărat!
Ravazzate sicilian rotund cu ragù este un fel de mâncare tipic siciliană, o bucată de rotisor făcută cu aluat dospit și umplută cu mazăre și sos de carne. Aluatul este făcut cu aluat și făină, cu siguranță ravazzata face parte și din felul de mâncare tipic siciliană street-food.
Hamburger in aluat prajit, este o varianta a hamburgerului.Este o chifteluta din carne tocata si presata, de regula vita, gatita in principal la gratar. Se pune într-o chiflă prăjită în prealabil. Se umplu cu branza de salata verde. La cerere: ketchup, maioneza, mustar.
pasta de migdale. Este un preparat de cofetarie care se foloseste mai ales in Sud si pe insule, in special in Sicilia, recunoscut drept unul dintre produsele agroalimentare traditionale (PAT) de catre Ministerul Politicilor Agricole, Alimentare si Silvice ingrediente: migdale, zahar, albus de ou, arome naturale.
Pasta de migdale umplute este o varianta a pastei traditionale de migdale. Se umple după ce a aromatizat aluatul cu diverse arome de creme precum: nutella, lămâie, cocos, alune, migdale, fistic, sau cu portocale, căpșuni, etc., pe scurt, o treaptă în plus pentru acest deliciu sicilian.
Piparelli sau piparelle (pipareddi, în dialectul Messina) sunt biscuiți condimentați și foarte parfumați, care aparțin tradiției antice de cofetărie din Messina, sunt în general combinați cu vinuri fortificate tipic siciliene, precum Malvasia, Passito di Pantelleria, Marsala Da gustați și încercați. asta acum!!! THE
Zulle (în dialectul Messina) nzuddi sunt biscuiți delicioși pe bază de migdale, cu o aromă picant de scorțișoară, cuișoare și îmbogățiți cu coajă de portocală.
Stracciatelle sunt biscuiți uscați. Ei își iau numele din sensul cuvântului în sine, deoarece sunt literalmente rupte de mână după ce au fost zdrobiți în susan. Migdalele se adaugă în aluat, care conferă un gust și o aromă unică siciliană. Absolut de încercat.
pasta de migdale. Este un preparat de cofetărie care se folosește mai ales în sud și pe insule, în special în Sicilia, recunoscut drept unul dintre produsele tradiționale agroalimentare (PAT) de către Ministerul Politicilor Agricole, Alimentare și Silvice.Ingrediente: migdale, albuș, zahăr, arome naturale.
Pasta de migdale umplute este o varianta a pastei traditionale de migdale. Se umple după ce a aromatizat aluatul cu diverse arome de creme precum: nutella, lămâie, cocos, alune, migdale, fistic, sau cu portocale, căpșuni, etc., pe scurt, o treaptă în plus pentru acest deliciu sicilian.
Piparelli sau Piparelle (pipareddi, în dialectul Messina) sunt biscuiți picante și foarte parfumați care aparțin vechii tradiții de cofetărie din Messina.Aceștia sunt în general combinați cu vinuri fortificate tipic siciliene, precum Malvasia, Passito di Pantelleria, Marsala.De gustat și încercat. asta acum!!!
Zulle (în dialectul Messina) nzuddi sunt biscuiți delicioși pe bază de migdale, cu o aromă picant de scorțișoară, cuișoare și îmbogățiți cu coajă de portocală.
Originalul, Classic Cornetto cu rețeta sa: delicioasă înghețată cu lapte italian proaspăt de înaltă calitate și smântână italiană 100% proaspătă, acoperită cu cacao, alune tocate și bezele. Pentru a termina, o napolitană crocantă și legendarul vârf!
Magnum s-a născut în 1989, dintr-o colaborare între compania daneză Frisko și ciocolata belgiană Callebaut.[2][3] Ideea a fost de a produce o înghețată de vanilie acoperită cu un strat mai gros de ciocolată cu lapte decât concurenții săi, dar capabilă să scadă la temperaturi foarte scăzute (-40°C) fără să se crape. Produsul a fost realizat în laboratoarele Ola din Baasrode; lansarea a fost făcută pe piața germană și în 1992, a fost prezentă în majoritatea țărilor europene;
Magnum Almond un mare clasic cu bucăți delicioase de migdale și înghețată de vanilie de calitate superioară din Madagascar. Învăluită într-o coajă crocantă de ciocolată Magnum cu lapte făcută cu boabe de cacao de calitate excelentă. Inghetata este impodobita cu fulgi de migdale prajiti din California.
Algida Calippo Cola este un popsicle cu aromă de cola făcut în principal cu apă și zahăr. Cantitatea calorică este scăzută, dar la fel sunt și valorile nutriționale (lipsa de proteine și grăsimi
Cucciolone este o înghețată cu biscuiți produsă de Algida. Constă din doi biscuiți cu malț, pe care sunt desenate desene animate umoristice, care încadrează trei fâșii de înghețată, fiecare cu o aromă diferită: smântână, cacao cu conținut scăzut de grăsimi și smog de ouă.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prajeste mai intai, apoi se condimenteaza si ulterior se coace Ingrediente mozzarella, fistic, mortadela.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prăjește mai întâi, apoi se condimentează și ulterior se coace.Ingrediente mozzarella, dovlecei, ardei, ceapă, cârnați condimentați.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prajeste mai intai, apoi se condimenteaza si ulterior se coace Ingrediente: rosii, mozzarella, ciuperci champignon sotate, frankfurters, sunca fiarta, masline, ulei de masline extravirgin, oregano.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prajeste mai intai, apoi se condimenteaza si ulterior se coace Ingrediente: rosii, mozzarella, ulei de masline extravirgin, oregano.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prajeste mai intai, apoi se condimenteaza si ulterior se coace Ingrediente: rosii, mozzarella, andive crete (scarola), hamsii, piper negru, oregano, ulei de masline extravirgin.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prajeste mai intai, apoi se condimenteaza si ulterior se coace Ingrediente: rosii, mozzarella, ton, ceapa.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prajeste mai intai, apoi se condimenteaza si ulterior se coace Ingrediente: rosii, mozzarella, dovlecei, ardei, cartofi copti, ceapa, piper negru, oregano, ulei de masline extravirgin.
Frizza este o variantă a pizza, își ia numele de la tipul de gătit. Se prăjește mai întâi, apoi se condimentează și apoi se coace. Ingrediente: roșii, mozzarella, salam picant și ardei iute
Trufele de ciocolată sau trufele sunt o specialitate franceză[1] făcută în mod tradițional cu ciocolată neagră, unt, ouă și pudră de cacao amară, cu o formă tipică de sferă sau bilă. Numele lor vine de la asemănarea cu trufele (ciuperci).
Birra Messina este o bere lager cu alcool de 4,7°, în care toate ingredientele sunt echilibrate cu măiestrie pentru a oferi fiecărei înghițituri o senzație elegantă de prospețime. Aceasta reteta are o culoare aurie stralucitoare si o spuma alba, fina si compacta. Băutură rece excelentă pe focaccia, rustico, sandvișuri etc...
Birra Messina este o bere lager cu alcool de 4,7°, în care toate ingredientele sunt echilibrate cu măiestrie pentru a oferi fiecărei înghițituri o senzație elegantă de prospețime. Aceasta reteta are o culoare aurie stralucitoare si o spuma alba, fina si compacta. Băutură rece excelentă pe focaccia, rustico, sandvișuri etc...
De o culoare aurie opalescentă, are o spumă compactă și persistentă. Pe nas ies note de citrice si hamei, si arome florale. La gust este moale, plin și gustos, lăsând o notă de sare pe final. Perfect de la aperitiv la focaccia, excelent pe frizze-ul nostru
Bere caracterizată printr-un corp rotund, un gust orientat spre malț și o bogăție retro-olfactivă articulată, în care pot fi recunoscute note de fructe uscate. În gură este mijlociu, cu arome inițiale de malț care lasă loc rapid tăriei alcoolice și tonurilor amare pronunțate.
Cu o spumă fină și compactă, Tennent's este o bere corpolentă și densă, cu o culoare galben intens cu reflexe aramii. Nasul oferă arome intense de malț fin, cu note de măr.
O bere blondă premium cu fermentație inferioară, făcută din malț pur de orz. Elegant și rafinat, cu 5% alcool, se caracterizează printr-o culoare galben pai, o spumă densă, compactă și persistentă, o aromă plină și aromată, o amărăciune delicată, nu prea predominantă.
O bere blondă premium cu fermentație inferioară, făcută din malț pur de orz. Elegant și rafinat, cu 5% alcool, se caracterizează printr-o culoare galben pai, o spumă densă, compactă și persistentă, un gust plin și aromat, o amărăciune delicată, nu prea predominantă.
Bere dublu malt cu o culoare roșie chihlimbar și 7% alcool. Intensitate olfactiva energica si un gust fructat si prajit cu un postgust de lemn dulce. Trebuie servit la 7-8°C.
Fanta este o băutură răcoritoare cu aromă de portocale și efervescentă, produsă de The Coca-Cola Company. Orange Fanta, mai cunoscută sub numele de „Fanta Orange Soda”, este cea mai populară versiune, dar există și alte câteva arome de citrice și fructe, cum ar fi lămâie, măr, căpșuni, ananas, struguri și floare de soc.
Apa tonică Schweppes este o băutură carbogazoasă cu o aromă caracteristică dulce-amăruie dată de clorura de chinină sau pur și simplu chinină, amestecată cu zahăr și apă carbogazoasă.
Considerată una dintre băuturile răcoritoare clasice prin excelență, o băutură bogată în tradiție și cu un gust unic dat de vechea rețetă de familie siciliană. Proaspăt, răcoritor, dulce și ușor aromat, se pretează a fi folosit în mixologie precum „Vinu e Gazzusa” (gazzosa și vin roșu), Ideal pentru a fi savurat cu dulciuri, preparate rustice, pizza sau orice fel de mâncare sau ca digestiv la masa finală. pe scurt, o băutură versatilă de savurat singură sau după gustul și creativitatea fiecăruia.
Schweppes Lemon este o băutură răcoritoare pe bază de chinină și apă minerală, realizată după rețeta originală a fondatorului companiei Jacob Schweppe din 1800 cu adaos de suc de lămâie. Ambalajul in sticla clasica de sticla garanteaza cea mai buna conservare si consum de apa tonica.
Sprite este o băutură răcoritoare fără alcool, cu aromă de lămâie, fără cofeină, produsă de Compania Coca-Cola. Este o sodă carbogazoasă din Germania, numită inițial Fanta Klare Zitrone (aromă clară de lămâie); mai târziu, marca a fost reproiectată ca „Sprite”.